Süt ürünleri, Dondurulmuş Gıdalar, Jöleli Tatlılar, Şekerlemeler, Sakızlı ürünler, Lokumlar, Fıstık Ezmeler, Pasta ve İnce Bisküviler, Fırın Ürünleri, Et Ürünleri, Şarap, bira, mevye suları, Bu alanlarda kullanılır. Kullanıldığı ORAN 1 kg için 20-30 gr arasında Kullanıldığı BLOMM ise 100-220 arasında kullanılır. Süt ürünleri, krema ve tatlılarda köpük oluşturma ve oluşan köpüğü uzun süre muhafaza etme özelliği vardır, bu sayede ürünlerin hacimleri artar. Jelatin yüz derecede bozulur ve böylece kıvam arttırıcı ve jelleştirici özelliğini kaybeder. Eğer Sıcak üretimde jelatin kullanılacaksa jelatin son aşamada eklenmelidir. Jelatin asitliği yüksek ortamlardan etkilenir ve özelliğini kaybeder. Sıcak suda çözünüp, soğuk suda çözünmez; ancak soğuk suda kendi hacminin 10 katı kadar su alarak şişer. Pasta ve tatlıların üzerine koyulan meyvenin kararmasını önler Şeker Hamurunda kullanılır
Toz Jelatin 1 Kg